Dirigent


 Elise Smout


Elise Smout is geboren te Brussel in 1988.

Van jongsaf aan is ze geïnteresseerd in muziek : eerst piano, daarna viool en ten slotte zang. Wanneer ze 16 is treedt ze toe bij « la Choraline », het jongerenkoor van de Munt.

Ze gaat verder lyrische zang studeren aan het conservatorium van Maastricht, waar ook haar interesse voor het dirigeren groeit. Ze start met een eigen ensemble : L'Orkest. In 2009 wordt ze in de klas voor orkestdirectie van E. Delamboye aangenomen.

Ze behaalt haar bachelor diploma in zang en directie bij P. Davin aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daarna vertrekt ze naar Wenen in het kader van het Erasmus-programma waar ze aan de « Universität für Musik und darstellende Kunst » de lessen volgt van onder meer U. Lajovic, S. Pironkoff en J. Wildner.

Na haar verblijf in Wenen, vervolgt ze haar opleiding in orkestdirectie aan het conservatorium van Bergen in de klas van D. Gazon en haalt er haar masterdiploma in september 2016.

Naast l'Orkest en de leiding van het Brussels Bachkoor, dirigeert Elise verschillende amateur-ensembles en -koren.

 

 

http://www.nuovomarco.be/wp-content/uploads/2015/10/Haydn-13-300x300.jpgElise Smout est née à Bruxelles en 1988. Dès l’âge de 5 ans, elle apprend le piano, puis le violon. Ensuite elle se tourne vers le chant et rejoint à

16 ans la Choraline, le chœur des jeunes de la Monnaie.

Elle intègre ensuite la classe de chant lyrique au conservatoire de Maastricht et s'y intéresse à la direction musicale. Elle crée alors son propre ensemble, l'Orkest. En 2009, toujours au conservatoire de Maastricht, elle est admise dans la classe de direction d'orchestre de E. Delamboye.

Après avoir achevé son Bachelor de chant et de direction d’orchestre (P. Davin) au Koninklijk Conservatorium Brussel, Elise passe un an en Erasmus à Vienne où elle étudie à l’Universität für Musik und darstellende Kunst en suivant notamment les enseignements de U. Lajovic, S. Pironkoff et J. Wildner.

A son retour de Vienne, elle rejoint la classe de direction du Conservatoire Royal de Mons (D. Gazon) où elle termine son Master spécialisé en septembre 2016.
Outre l'Orkest et le Brussels Bachkoor, Elise dirige plusieurs orchestres et chœurs amateurs.

Referentie document


Feel free to send your comment to : Webmaster
Including WEB2.0 
Last updated by Leo J. Estercam on 17 april 2017 10:55